Vi har hyggeligt besøg fra Norge,  Camilla Dischler fra Canis Vestfold. Det er skønt at nørde igennem med en som virkelig kører samme koncept i sin træning. At give hinanden feedback er væsentligt enklere og mere anvendeligt for mig, eftersom jeg ikke skal tage stilling til grundlæggende principielle uenigheder – tips og observationer kan bruges direkte, og det er utrolig givende især på detaljetræningen.

Men en af de ting vi har haft mest brug for, er at komme til at træne med forstyrrelser – især fra andre hunde. Vi har trænet meget alene, og det har været godt for at lægge grundlag, men nu skal vi videre, og forstyrrelsestræning er virkelig vigtig at få gjort noget ved. Jeg har været utrolig tilfreds med hvad Ike har kunnet håndtere i de sidste par dage. Han er meget interesseret i andre hunde og er vældig social, så jeg har frygtet lidt at det ville blive meget svært at komme videre med. Men nu hvor han har fået mere forståelse for hvordan han tjener belønninger hos mig, er det slet ikke lige så svært at holde ham engageret. Han har faktisk rykket sig en del, og det er dejligt at mærke.

Camilla er utrolig dygtig, og det er så givende og inspirerende med en saltvandsindsprøjtning til sin træning. Vi har bla. diskurteret indlæring af pladspositionen og positionen i fri ved fod og her har hun virkelig gode pointer – jeg har bedt hende blogge lidt om dette, så du skal bare holde øje med siden her – der kommer link og film om det om et par dage regner jeg med. Jeg selv kommer med en artikelserie om håndtering af Ikes lyd og “mishandling” af fører 😉 i løbet af de næste uger, så der kommer også mere om detaljer i træningen af Ike.

Hvis du får lyst til kursus med Camilla, så kommer hun på campen her til sommer og jeg regner med at invitere hende til flere kurser til efteråret. Hun har også nogle virkelig fine onlinekurser.

Så glæd dig til de næste dages blogindlæg 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *