Kalkunkød kan være svært at tilberede uden at skamstege det til knastør, trevlet konsistens. Men i denne ret er det nemt. Kødet steges meget kort og lægges i en lækker sovs. Ideen til opskriften kommer fra en toscansk opskrift hvor der bruges skinkeschnitzler, men jeg har ændret en del i den og synes det her resultat blev godt.

Til ca 4 personer skal du bruge:

6 mellemstore schnitzler, jeg skal skar ca. 1 cm tykke skiver af et kalkunbryst (midterste del).

En håndfuld blandede, usaltede nødder og kerner (flest pinjekerner)

1 kvist frisk rosmarin

1 dusk frisk salvie (ca. 6-8 store blade)

1 kvist frisk citrontimian

3-4 store fed hvidløg

1 dåse tomatpure (140 gr.)

100 gr smør

1 glas rødvin

Balsamico (en god en med lidt sødme!)

olie til stegning

salt og peber, evt lidt sukker

Rist nødder og kerner på en meget varm pande uden fedtstof. Stil det til side i en skål. Hak krydderurter og stil til side i en skål.

Varm en pande op med olie til den er rygende varm og brun kalkunschnitzlerne som er krydret med salt og peber på begge sider. Mens de bruner på den første side, drysser du de friske hakkede krydderurter på den rå side. Vend dem og brun med urterne nedad ganske kort. De skal IKKE have ret lang tid – det er vigtigt at panden er meget varm så de bruner hurtigt.

Tag kødet af og stil til side. Hæld tomatpureen ud på panden og steg den af – det får sødmen frem i tomaten. Nu snitter du hurtigt hvidløgsfeddene på mandolinjern i tynde skiver ned på panden. Så hælder du et glas rødvin på og lader det koge lidt ind med pureen og hvidløgene. Herefter monterer du det med smørret skåret ud i klatter. Lad det smelte helt og blive gennemvarmt og smag til med salt, peber og evt en lille smule sukker hvis din rødvin har været for skarp. Læg så kødet tilbage i sovsen, varm igennem og drys nødder og kerner på kødet og dryp balsamico ud over hver kødskive. Server i panden med grillede rosmarinkartofler og en simpel grøn salat.