Siden er under opbygning. 

Her på siden vil jeg lægge opskrifter på nogle af de retter du måske kommer til at få serveret her. Men også opskrifter som jeg selv holder meget af – og som måske ikke lige kommer på menuen til kurser.

Jeg elsker mad og har altid godt kunne lide at lave mad. Jeg har bare ikke altid haft tiden til at gør noget ud af det i den grad som jeg har nu. Jeg mestrer ikke store smarte, fancy køkkenteknikker, men er bare en autodidakt håndværker.  Men jeg prøver mig frem med nye ting en gang i mellem og holder meget af at eksperimentere med smage. Mad skal SMAGE godt. Og så går jeg ret meget op i at bruge råvarer af kvalitet. Så det du vil finde her, er solid hverdagsmad der smager – og ikke så mange ”dyre” dikkedarer.

Som sagt går jeg op i at råvarer skal være af god kvalitet, men jeg har også et par andre krav. Når det gælder kød, vælger jeg først og fremmest ud fra dyrevelfærd. Og jeg vælger god dyrevelfærd over økologi. Jeg køber f.eks. lokalt produceret kalvekød (køber et kvart dyr hvert år og putter i fryseren) som jeg ved har haft et skønt liv, og som ikke har kørt fra Herodes til Pilatus for at blive slagtet. Jeg kan sidde i min karnap og se på dem om vinteren – de kommer ud hver dag og har det virkelig godt (løsdrift etc).  Kødet er mørt som smør og af virkelig prima kvalitet. Det fås ikke bedre, og har ikke kørt/fløjet den halve klode rundt for at havne på min tallerken – også bæredygtigt.

Når det gælder grøntsager og frugt, prøver jeg at dyrke lidt selv og eksperimenterer lidt med det. Og her er økologi vigtigst for mig.

Af dagligvarer som syltede rødbeder, mayonnaise, brød mm. prøver jeg at producere så meget som jeg orker selv. Men det er ikke altid man kan nå det, eller orker det, og så må man bare købe det bedste man kan få.

Men nu til sagen: Her kommer nogle opskrifter. 

Zucchini a scapece

Helstegt lammeryg med myntesauce

Courgetteklatter med feta og porre

Pulled beef i burgerbolle m stegte grøntsager

Grillede lammekoteletter m. krydrede kikærter

Kalkunschnitzel i tomatsovs med ristede pinjekerner

Chili-æblechutney