Marinerede squash

Denne ret er italiensk og kan laves med flere variationer. Du kan bruge gulerødder i stedet for squash og mynte i stedet for basilikum. Retten er egentlig en antipasti (en snack til forret) men kan selvfølgelig også være tilbehør til en hovedret.

Ca. 6 små squash ( á  ca. 150 gr. )

3 fed hvidløg

1 stor håndfuld basilikum

½ dl GOD balsamico

Salt og olie til stegning

Squash skæres i ½ cm tykke skiver, duppes tørre med køkkenrulle og frituresteges gyldne. Herefter op på fedsugende papir. Hak hvidløg og basilikum meget fint.

Tag en stor plastikboks eller anden beholder med låg og en størrelse der gør at skiverne ikke skal ligge i mange lag. Så lægger du et lag squash i bunden, så drysses lidt af det hakkede hvidløg og basilikum jævnt ud over samt en smule salt. Nyt lag squashskiver, urter og lidt salt indtil der ikke er mere af hverken squash eller urter. Til sidst drypper du balsamico ud over. Jo bedre kvalitet balsamico – jo bedre smag. Nu lægger du låg på og stiller det på køl i et døgns tid så smagen kan modne. God fornøjelse.